Takläggning och renovering

Material av högsta kvalitet

Materialvalet påverkar både utseende och tidsåtgången för takläggningen. Varje tak är unikt, vilket innebär att det behövs olika mängder förarbete för att fästa taket säkert. Infästning för pannor, ventilation och tätning är faktorer som påverkar.

Pannor och plåt är de vanligaste takmaterialen för svenska hus. Pannorna kan vara tillverkade av både betong och tegel, men tegelpannor är det mer vanligt även om betongpannor generellt sett har ett lägre inköpspris. Fördelen med tegel är att det är ett naturligt material som åldras med värdighet.

Har du plåttak idag men skulle vilja byta till tegel är det som regel möjligt. Tegelpannor utgör en större viktmässig belastning på taket. Det är något som många tak klarar, men det kan är en faktor man måste ta hänsyn till vid byte.

Att byta ut taket eller lägga helt nytt är ett omfattande arbete, men mycket tacksamt när det är färdigställt. Visserligen kostar det både tid och pengar, men ett tak som är lagt efter konstens alla regler håller också i flera decennier.

Takreparationer

Ett bra tak håller länge, men det är också den del av huset som utsätts allra mest för slitage från väder och vind, och förr eller senare kommer det att behövas reparationer.

Ditt hus utsätts för väder och vind dygnet runt, och ingen del av huset får ta emot så mycket slitage från vädrets makter som taket. Trots att en korrekt utförd takläggning med kvalitetsmaterial innebär att taket håller i decennier kommer man till slut till en punkt då man börjar fundera över takets hållbarhet.

Om stora delar av taket är illa åtgånget kan det vara mer kostnadseffektivt att byta ut taket än att reparera det, men ibland kan det räcka med reparationer. Det beror i hög utsträckning på takets ålder och hur omfattande skadorna är.

Kontakta oss gärna för en konsultation så tar vi tillsammans reda på vilka typer av takarbeten vi kan hjälpa er med. Vi finns här i Linköping.

Välkommen

Tveka inte att kontakta oss om du är i behov av takrenovering eller ett nytt tak. 

Kontakt

Husdesigngruppen Sverige AB

Telefon: 073-503 87 24

E-post: kontakt@takläggarelinköping.se

Tak som håller i längden